Agenda

Tien staat te popelen om weer te beginnen met lesgeven. Na de zomervakantie begint er op zaterdag 18 september een reeks van 3 lessen welke je ook afzonderlijk kunt volgen.

 

We gaan koken in een kleine groep van maximaal 6 personen waardoor er veel aandacht kan zijn voor een ieder. We werken met seizoensproducten, originele receptuur en hebben veel aandacht voor snijtechnieken. Ook een stukje theorie komt aan bod.

 

Naast het koken van de gerechten proeven we ze ook gezamenlijk. Zo ontwikkelen we onze kennis van de smaken die elkaar aanvullen in een gerecht, begrijpen we het belang van mondgevoel en leren we daarnaast een bord mooi op te maken.

venkel

Data

Zaterdag 18 september 10.00-15.00

Vleesch noch Visch

Coquille van daikon, Beet Wellington, carrot tartare, gebraad van knolselderij, gerookte aubergine steaks, rookwortel of carpaccio van koolrabi.

 

Door groente een intensieve behandeling te geven zal deze veel smaak ontwikkelen en krijg je een gerecht met diepgang én umami dat vlees en vis moeiteloos doet vergeten!

 

Denk aan een winterwortel die je rookt op eikenhout, vervolgens marineert in venkelzout, vacumeert en bevriest! Bruin bakken in boter en je hebt een niet te versmaden rookwortel.

 

We gaan aan de slag met keukentechnieken zoals konfijten, roken, drogen, vacumeren en fermenteren waardoor er verrassend complexe smaken ontstaan en je keukenreportoire zich enorm uitbreid.

Zaterdag 2 oktober 10.00-15.00

It’s a Vegan World

Zuurkoolrisotto met geblakerde prei en specerijenjus, Rotterdamse ramen met bouillon van shiitake en kombu, snijboonspaghetti met gerookte king oyster of koolrabiraviolie met pompoenpitpesto.

 

Vegetarisch eten is goed voor mens, dier en milieu. De plantaardige keuken gaat nog een stapje verder en is enorm in opkomst en ontwikkeling.

 

Denk aan een in zoutkorst gegaarde knolselderij waarvan je medaillons snijdt en bakt in plantaardige boter met daarbij een jus van berenklauw. Om je vingers bij af te likken!

 

Deze kookles laat zien dat je niet alleen vlees en vis kunt doen vergeten. Ook de romigheid van boter, het zilte zoute van een geitenkaasje of de luchtigheid van ei gaan we vervangen. Niet alleen met nieuwe producten, maar zeker ook met inventieve keukentechnieken van de plantaardige keuken waar op dit moment de grootste culinaire ontwikkelingen plaatsvinden.

Zaterdag 16 oktober 10.00-15.00

No Waste World

Hummus van wortelloof, pittige zeewiersalade, gerookt uienpoeder, Abrikozenpudding, pastinaakchips, hanenkam van beukenzwam en carrot tartare.

 

Door creatief gebruik te maken van je ‘restproducten’ daag je jezelf uit, voeg je iets extra’s toe en gooi je minder weg. Win Win No Waste!

 

Denk aan het preigroen waar je een olie van maakt en vervolgens een preimayonaise. Of brand en droog je uienschillen en vermaal samen met zout tot gebrande uienzout wat je over gepofte pompoen strooit!

 

In deze kookles zien we dat er verrassend veel meer eetbaar, bruikbaar en smakelijk is dan je dacht! En nog goed voor het milieu ook! We gaan  superlekkere bouillons, sauzen, oliën, pesto’s, hummus en falafels maken met restpruducten.

Inschrijven en betalen

Schrijf jezelf in via onderstaand formulier. Wees er snel bij want er is maar plek voor  maximaal 6 deelnemers per kookles.

 

De betaling moet uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan de kookles binnen zijn. Graag de datum vermelden in het betalingskenmerk. Annuleren van de inschrijving uiterlijk 7 dagen voor datum per mail.

 

Een kookles kost €85,00, een serie van 3 lessen €245,00. Je kan het bedrag overmaken aan Tineke de Lange – Triodos Bank NL 44 TRIO 0338 8223 80. Na betaling is je inschrijving bevestigd.

  Data

  Kooklessen uitgesteld tot mei 2021

  Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe data.

  Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe lesdata? Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.

  Inschrijven en betalen

  Schrijf jezelf in via onderstaand formulier. Wees er snel bij want er is maar plaats voor maximaal 8 deelnemers per kookles.

   

  De betaling moet uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan de kookles binnen zijn. Graag de datum vermelden in het betalingskenmerk. Annuleren van de inschrijving uiterlijk 7 dagen voor datum per mail.

   

  Je kan het bedrag van € 85,00 overmaken aan Tineke de Lange – Triodos Bank NL 44 TRIO 0338 8223 80