Agenda

Schrijf u nu in. Ik zie u graag op een van de kooklessen.

Zaterdag 25 mei of Zondag 26 mei

Vloeibare Krachtpatsers!
Saus, bouillon, jus, pesto of mayonaise. De grote verbinders op je bord!

Deze vloeistoffelijke juwelen zijn onmisbaar, van groot belang en bestaan in duizelingwekkende hoeveelheden en combinaties.

 

Saus, bouillon, jus, pesto of mayonaise. Het zijn de grote verbinders op je bord! Ze tillen elk goed gerecht naar nog meer lekkers en wanneer de laatste restjes saus van het bord worden gesnoept weet je dat je het goed hebt gedaan als kok! Niet voor niks heb je in de klassieke Franse keuken een hele aparte afdeling die zich louter bezighield met het bereiden van sauzen.

 

We behandelen wat Franse klassiekers zoals de beurre blanc, maar dan met berenklauw. Of de beurre noisette waarmee we schorseneren begieten en we het keukenmeidenverdriet in een klap vergeten.

 

We trekken zelf een dashibouillon en maken daar een krachtige ramensoep mee. Laten groenten karamelliseren in de oven en maken daar met kruiden en specerijen een goed nagalmende groentebouillon van.

 

Hoe klinkt salsa verde van daslook, gegrilde groene asperges met miso-mayonaise, coquille van knolselderij in gerookte worteljus, parelgortrisotto gegaard in dashibouillon, gefrituurde bitterbal gevuld met aubergine en citroen en zelfgemaakte paprikamayonaise. Lekker? Trek aan die koksbuis en kom maken!

Rotterdamse Ramen

Zaterdag 8 juni of Zondag 9 juni

Keuken Klassiekers met een Twist!
Doordeweekse smaakbommetjes die razendsnel op tafel staan

Veel mensen koken steeds dezelfde gerechtjes. Zeker wanneer ze niet zoveel tijd hebben. Met een paar slimme trucs veranderen we je snelle doordeweekse maaltijd in een smaakvol blijvertje.

 

We maken tijdens deze feestelijke TienKooktles een aantal klassiekers, maar dan met een twist! Grote kans dat ze nooit meer verdwijnen uit je keuken! Daarnaast staan deze smaakbommetjes binnen een uur op je tafel! Speciaal voor mensen met weinig tijd, goede smaak en een avontuurlijke keukengeest.

 

Wat dacht je van ravioli gevuld met pittige nduja in tomatenbouillon. Een smeuïge spaghetti van courgette met gekaramelliseerde ui en krokante halloumi. Goudbruine aardappelrösti, knolselderij remoulade en paddenstoelenschnitzel. Saté van gerookte tofu met pindasaus en zoet-zuur. Noedels met chilipinda’s, knapperige spitskool en een pittige tofuburger. Smullen toch?

Zaterdag 22 juni of Zondag 23 juni

Vegetarische Keuken, Wereld keuken!
De lekkerste en de leukste uit de hele wereld!

In elke wereldkeuken heb je een enorme hoeveelheid beroemde, vegetarische gerechten. En dat heeft niet alleen met geloof, geografische ligging of economische omstandigheden te maken. Het is eenvoudigweg omdat ze razend lekker zijn!

 

Daarnaast zijn ze enorm gezond en bevatten ze vaak de mooiste kruiden en specerijen die kenmerkend zijn voor het desbetreffende land. We gaan koken uit de keukens van Japan en de Balkan, China en Marokko, Frankrijk, Duitsland, Suriname en Italië. En natuurlijk Dutch Cuisine, met een twist!

 

We maken gestoofde bamboescheuten in misoboter. Krokant gebakken gyoza gevuld met shiitake en soja-gembersaus en tempura van lotuswortel. Krokant stuk spitskool op miso-maple syrup noodles. Maar ook risotto van couscous met ras-el-hanout rookworteltjes, aubergine steaks uit Hangzou, gegrilde witte asperges met beurre noisette, goudbruine aardappelgnocchi en ravioli in tomatenbouillon gevuld met nduja! Heel afwisselend. Heel lekker! Van harte welkom op de laatste TienKooktles voor de zomer!