Agenda

TienKookt staat te popelen om weer te beginnen met de kooklessen! We moeten nog even geduld hebben.

Op het programma staan alvast Vleesch noch Visch. Rook, konfijt of fermenteer groenten waardoor de smaak èn complexiteit toeneemt en ze vlees of vis moeiteloos doen vergeten!

It’s a Vegan World. De gezonde, superlekkere veganistische keuken is op dit moment de meest inventieve keuken waar de grootste culinaire ontwikkelingen plaatsvinden. Goed voor mens, dier en milieu!

No Waste New World. Door creatief gebruik te maken van je restproducten daag je jezelf uit, voeg je iets extra’s toe en gooi je minder weg!

Vegetarische Keuken, Wereld Keuken In elke keuken van de wereld bestaat een enorm scala aan vegetarische gerechten. Niet alleen vanwege geloof of omstandigheden. Eenvoudigweg omdat ze super smakelijk zijn. Wij koken de lekkerste in deze feestelijke kookles!

 


venkel

Data

Vrijdag 9 oktober 10.00-15.00

Vleesch noch Visch

Rollade van rettich, coquille van knolselderij, rookwortel, gravadlax van rode biet, ceviche van aardpeer, carpaccio van koolrabi ennatuurlijk de dry aged rode biet van Gijs Kemmeren!

 

Door groenten een uitgebreide behandeling te geven – denk aan konfijten, roken, drogen, bevriezen, vacumeren en fermenteren – krijgt de groente meerdere lagen, zal de smaak complexer en dieper worden. Precies wat je nodig hebt om een verrassend gerecht met diepgang op tafel te zetten.

 

We gaan met groenten en bovengenoemde bereidingswijzen aan de slag en je keukenreportoire enorm uitbreiden

Woensdag 21 oktober 10.00-15.00

It’s a Vegan World samen met Melanie van Kooten-Morton

In zoutkorst gegaarde knolselderij coquille met bouillon van combi en aardpeer, zuurkoolrisotto met rookwortel en specerijenjus, koolrabiraviolie met pompoenpitpesto of snijboon spaghetti met gerookte king oyster en sojagembersaus.

 

Door vegetarisch te eten help je mens, dier en milieu, de veganistische keuken is weer een stapje verder en enorm in opkomst en ontwikkeling.

 

Het daagt je dit keer uit om niet alleen de umami smaak en het bevredigende gevoel van vlees en vis te doen vergeten, maar ook de romigheid van boter, het zilte van een geitenkaasje of de bindingskracht van ei zien te vervangen.

 

Kortom een enorm inventieve, gezonde en smakelijke keuken waar de grootste culinaire ontwikkelingen plaatsvinden op dit moment. Deze kookles geef ik samen met Melanie van Kooten-Morton die ik op de VIP opleiding in Haarlem ontmoette en VEGAN in hart en nieren is.

Inschrijven en betalen

Schrijf jezelf in via onderstaand formulier. Wees er snel bij want er is maar plek voor  maximaal 6 deelnemers per kookles.

 

De betaling moet uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan de kookles binnen zijn. Graag de datum vermelden in het betalingskenmerk. Annuleren van de inschrijving uiterlijk 7 dagen voor datum per mail.

 

Je kan het bedrag van € 75,00 overmaken aan Tineke de Lange – Triodos Bank NL 44 TRIO 0338 8223 80

  Data

  Kooklessen uitgesteld tot mei 2021

  Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe data.

  Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe lesdata? Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.

  Inschrijven en betalen

  Schrijf jezelf in via onderstaand formulier. Wees er snel bij want er is maar plaats voor maximaal 8 deelnemers per kookles.

   

  De betaling moet uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan de kookles binnen zijn. Graag de datum vermelden in het betalingskenmerk. Annuleren van de inschrijving uiterlijk 7 dagen voor datum per mail.

   

  Je kan het bedrag van € 85,00 overmaken aan Tineke de Lange – Triodos Bank NL 44 TRIO 0338 8223 80