Agenda

Heerlijke Herfst en Feestelijke Kerst Kooklessen

 

November is met al het verschuiven van de seizoenen ook nog de maand dat er een rijke en diverse oogst van het land komt. Aardpeer, pastinaak, boerenkool, prei, rode biet, savooiekool en schorseneer. De knolselderij kan eruit en je kan de eerste spruitjes al plukken. Appels en peren zijn geplukt en soms kan je zelfs nog een verlate braam plukken en proeven.

 

November is ook de maand dat je weer wat voedzamer wil eten.  Het is alweer donker en nat buiten. Gerechten mogen weer wat langer op het vuur staan en de smaken worden weer wat steviger.

 

En dan nog de feestmaand December. We mogen weer met meer rond de tafel zitten na twee jaar. Memorabel. Tijd om uitgebreid te koken.

 

TienKookt geeft nog de laatste kooklessen dit jaar.

Stoofpotje

Data

Zaterdag 6 november 10.00-15.00

Koken met de rijke oogst van het najaar

Denk aan gepofte aardpeer met zelfgemaakte aïolie en gegrild pompoenstuk. Of savooikool gevuld met een ragout van linzen en een romige beurre blanc.

Zaterdag 20 november 10.00-15.00

Hallo Herfst! Koken met warme en volle smaken in de hoofdrol

Wat dacht je van een zuurkoolrisotto van gort, draadjespaddenstoelenvlees van oesterzwammen en specerijenjus of een overheerlijke puree van witte bonen geroerbakte spruitjes en soubise!

Zaterdag 11 december en Zondag 12 december 10.00-15.00

Feestmaaltijden op kerststerniveau en zonder stress

Door jarenlange ervaring in de restaurantkeuken weet ik goed hoe je prachtige gerechten door een slimme ‘mise en place’ voor kunt bereiden en op het moment van serveren met een paar eenvoudige handelingen af kunt maken. Zonder stress en met een klein glaasje.

 

We gaan 3 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en een dessert zodat u kunt kiezen wanneer het zover is.

 

Denk aan feestgerechten zoals coquille van knolselderij in een misodashi bouillon met zoet-zure bundelzwam en waterkers. Of gerookte portobellosteaks uit de oven met een puree van peterseliewortel, saliejus en spruitjes!

hutspot met rookwortel

Inschrijven en betalen

Schrijf jezelf in via onderstaand formulier. Wees er snel bij want er is maar plek voor  maximaal 6 deelnemers per kookles.

 

De betaling moet uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan de kookles binnen zijn. Graag de datum vermelden in het betalingskenmerk. Annuleren van de inschrijving uiterlijk 7 dagen voor datum per mail.

 

Een kookles kost €85,00, een serie van 3 lessen €245,00. Je kan het bedrag overmaken aan Tineke de Lange – Triodos Bank NL 44 TRIO 0338 8223 80. Na betaling is je inschrijving bevestigd.

  Data

  Kooklessen uitgesteld tot mei 2021

  Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe data.

  Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe lesdata? Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.

  Inschrijven en betalen

  Schrijf jezelf in via onderstaand formulier. Wees er snel bij want er is maar plaats voor maximaal 8 deelnemers per kookles.

   

  De betaling moet uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan de kookles binnen zijn. Graag de datum vermelden in het betalingskenmerk. Annuleren van de inschrijving uiterlijk 7 dagen voor datum per mail.

   

  Je kan het bedrag van € 85,00 overmaken aan Tineke de Lange – Triodos Bank NL 44 TRIO 0338 8223 80