Agenda

Zaterdag 11 juni 10.00-15.00

Carpaccio, Steak Tartare, Coquilles en Ceviche

 

Carpaccio, biefstuk, steak tartare, coquilles, burger, ceviche, saté, beef wellington, spaghetti bolognaise en rookworst.

 

Maar dan van groenten!!
We behandelen de groenten als waren ze dierlijk eiwit en maken een carpaccio van koolrabi. Van een 21 dagen lang ‘dry-aged’ biet maken we een bietstuk welke we rondom bruin bakken en bij het opensnijden van binnen rosé blijkt! Wortel of watermeloen blijkt de perfecte basis voor het maken van een vegetarische steak tartare. King oyster of een knolselderij gaar je in een zilte bouillon en gril je vervolgens tot vlezige coquilles.

 

Of we garen dun gesneden bloemkool in tijgermelk en transformeren deze tot een ceviche met de kenmerkende bite.

 

We gebruiken heel veel mooie technieken die je ook op veel andere groenten kunt toepassen waardoor je keuken repertoire zich enorm uitbreidt.

Saté van tofu

Zaterdag 25 juni 10.00-15.00

Zomerse Groentekeuken

 

De overvloedige zomerse keuken! In deze periode komt weer zo ontzettend veel moois van de tuin. De groentejuwelier is rijk bevoorraad. En je kunt er zoveel kanten mee op.

 

Jonge artisjokken gevuld met een parelcouscous boordevol groene tuinkruiden en paprikamayonaise, een smeuïge parelgortrisotto met verse doperwtjes, gegrilde citroenvenkel en worteljus. Gazpacho, maar dan groen! Of een spaghetti van snijbonen, geblakerde prei en een antiboise met rijpe tomaat en burrata. We gaan koken met zomerse groenten en maken kleurrijke, lichte gerechten met veel groene kruiden. Frisse sauzen en vinaigrettes vullen dat aan. Voor wat meer diepte en smaak poffen we de paprika’s, konfijten we de venkel of blakeren we de prei. En wat dacht u van een tarte tatin van kleine, dieprode zomerbietjes. Met mierikswortel. Mmm!

doperwten soep

Zaterdag 16 juli 10.00-15.00

Vegetarische Keuken, Wereld Keuken!

 

Laatste TienKookt les voor de zomer en daarom een hele feestelijke!

We koken de mooiste gerechten uit de vegetarische wereldkeuken. Elk land kent fantastische vegetarische gerechten. Niet alleen vanwege geloof of lokale omstandigheden, maar eenvoudigweg omdat ze geweldig lekker zijn!

 

Aubergine steaks uit Hangzhou en gestoomde flespompoen met zwarte bonensaus uit China. Een lekkere Amerikaanse hamburger, maar dan van sappige oesterzwammen. We maken ravioli met verse tuinbonen en ricotta met daarbij een dressing van gerookte karnemelk en basilicumolie uit de Italiaanse keuken. De onweerstaanbare Surinaamse saoto soep of smeuïge Surinaamse pom, nog lekkerder zonder kip! We bakken een Japanse gyoza of rollen met rijstvellen een Vietnamese loempia boordevol knapperige groenten en kruiden. Of een verfrissende Turkse bulgur salade boordevol munt, koriander en peterselie, gegrilde halloumi en ingelegde citroen.

maasburger

Inschrijven en betalen

Schrijf jezelf in via onderstaand formulier. Wees er snel bij want er is maar plek voor maximaal 7 deelnemers per kookles.

 

De betaling moet uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan de kookles binnen zijn. Graag de datum vermelden in het betalingskenmerk. Annuleren van de inschrijving uiterlijk 7 dagen voor datum per mail.

 

Een kookles kost €95,00, een serie van 3 lessen €275. Je kan het bedrag overmaken aan Tineke de Lange – Triodos Bank NL 44 TRIO 0338 8223 80. Na betaling is je inschrijving bevestigd.

    rozemarijn