Wie is TienKookt?

Tineke de Lange kookte twaalf jaar met veel plezier in restaurant Zinc in Rotterdam en bijna twee jaar in vegetarisch restaurant Herberg Kop van ‘t Land in Dordrecht. Volgde aan de Academie voor Gastronomie de opleiding voor de klassieke Franse keuken. Daarna deed ze de opleiding bij Vip Health and Nutrition in Haarlem voor een uitgebreide studie van de vegetarische en veganistische keuken.

 

Koken, Fotografie en Lesgeven

Tineke de Lange is al 30 jaar professioneel fotograaf en doceerde fotografie aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam.

 

Plezier en grote interesse in koken, fotograferen en lesgeven zijn in de loop van de jaren samengekomen, wat heeft geleid tot TienKookt.

 

TienKookt transformeert de complexiteit van de vegetarische en veganistische keuken naar een uitdagende, vrolijke en heldere kookles. En bovenal naar een bord met heel lekker eten!

Wat leer je tijdens een kookles?

Je zult zien hoeveel vernieuwende keukentechnieken we kunnen toepassen op één groente. De spannende smaakcombinaties die kunnen ontstaan. Daardoor zal je kennis zich vergroten en je smaak zich verdiepen. Je creativiteit vergroot. Daardoor kun je veel makkelijker combineren met groenten, peulen, granen, noten en soms wat zuivel. Met een smaakvol en mooi gerecht als resultaat.

Je zult versteld staan hoeveel variaties er zijn op één groente.

Er komen onbekendere producten aan de orde. Je leert over logistiek in de keuken. Hierdoor krijg je in minder tijd meer voor elkaar. Je leert het gerecht op te bouwen. Smaak, textuur en kleur moeten in balans zijn. Je gaat werken met zoveel mogelijk  keukentechnieken. Denk aan roken, juicen, vacumeren, bevriezen, fermenteren, drogen en slicen. Naast smaakopbouw is ook de presentatie van je gerecht heel belangrijk.

Ogen proeven ook…

De kookles is een combinatie van de pure, smaakvolle en eenvoudige keuken van restaurant Zinc in Rotterdam en de fijnzinnige en complexere keuken van restaurant Herberg Kop van ‘t Land in Dordrecht.

Tineke de Lange

Ervaringen…

Waar worden de kooklessen gegeven?

De kooklessen worden gegeven in de geweldig mooi gelegen Kookstudio Mix aan de Coolhaven 160B Rotterdam.

 

De kooklessen duren van 10.00 tot 15.00 uur en kosten € 115 per les en €325,00 per 3 lessen. Per kookles is er plaats voor maximaal 9 deelnemers.

 

De lessen zijn inclusief de gebruikte kookproducten, lunch en receptuurbeschrijving.

asperge